Ook Klein Seminarie krijgt het binnenkort warm

15/10/2024

Onlangs werd gestart met de laatste fase van de 'warme werken' in het hard van de stad. Binnenkort zal de warmte van Mirom ook tot in het Klein Seminarie stromen.

De warme werken in centrum Roeselare kenden in 2023 een hoogtepunt. Toen werd het warmtenet via de aansluiting met de Arme Klarenstraat stevig uitgebreid in de stadskern. Monumenten als het stadhuis en de Sint-Michielskerk werden aangesloten, zo ook een aantal appartementsgebouwen. Inmiddels worden die gebouwen al verwarmd met de restwarmte van de energiecentrale van Mirom, enkele kilometers verderop.

Via de kelders van het nieuwe stadhuis werden de buizen ook doorgetrokken tot aan de Botermarkt en ook de verbinding naar een deel van het Klein Seminarie werd al voorzien. Nu wordt het laatste puzzelstukje gelegd, waardoor de installatie van het Klein Seminarie wordt aangekoppeld aan het warmtenet. Daarna zullen de leerlingen in dat deel van de school kunnen genieten van de zalige warmte terwijl ze hard studeren (of zachtjes wegdromen). 

Voor deze fase hoeven geen straten meer opengebroken te worden. Er is ook geen omleiding nodig, dus we verwachten geen hinder. We schatten de duurtijd in op zo'n twee weken. Na de aanleg van het warmtenet wordt dan in opdracht van de stad ook dat stuk van de Botermarkt heraangelegd.